Haga Slott, beläget i hjärtat av Sveriges fruktbara odlingslandskap, är omgivet av producenter av världsklass. Vi prioriterar användningen av lokalt odlade ingredienser i våra menyer för att främja både gästernas välbefinnande och regional utveckling. Med både inomhus- och utomhusodlingar, inklusive en ny köksträdgård från våren 2023, strävar vi efter att odla en stor del av det vi serverar.
Vårt samarbete med lokala bönder och producenter underlättar jordnära matlagning med minimal miljöpåverkan. Genom att kontinuerligt utöka våra odlingar och samarbeten, siktar vi på att allt mer av maten på Haga Slott ska vara självodlat eller hämtat från närområdet.
Haga Slott, beläget i hjärtat av Sveriges fruktbara odlingslandskap, är omgivet av matproducenter i världsklass. Vi prioriterar användningen av lokalt odlade ingredienser i våra menyer, för att på så sätt främja såväl våra gästers välbefinnande som den regionala utvecklingen. Med odlingar, både inom- och utomhus, vilka inkluderar en ny köksträdgård sedan våren 2023, strävar vi efter att själva odla en stor del av det vi serverar.
Vårt samarbete med lokala bönder och producenter underlättar jordnära matlagning med minimal miljöpåverkan. Genom att kontinuerligt utöka våra egna odlingar och samarbeten, är vårt mål att allt mer av den mat vi serverar på Haga Slott ska vara egenodlad eller hämtat från närområdet.
Nibble föder upp sina grisar i en harmonisk och bra miljö med gott om utrymme. Foder från de egna åkrarna samt att syskonkullar tillåts växa upp tillsammans, ger friska grisar. Gården ligger strax utanför Västerås.
Gröna Hagars Kött är ett gäng KRAV-godkända lantbrukare i norra Västmanland. De samarbetar kring gårdsförsäljning av ekologiskt lamm- och nötkött, kött från Linderödsgrisen, charkvaror och fina lammskinn.
Norr om Enköping ligger Landsberga Gård, vilken drivs av fjärde generationen Sandqvist, som vårdar såväl jorden som gårdens långa tradition och historia. På gården finns Landsberga Gårdskvarn, Upplands enda kvarn i bruk. Där stenmaler man och packar Närmalet Mjöl från egna fält.
På Haga bakas slottets bröd med just detta mjöl.
Från Landsberga gård köper vi även närvärpta ägg från frigående höns inomhus. Försäljning av ägg har gården haft sedan farmor Ester startade hönsuppfödning i början på 1900-talet.
Skogsbackens ostar tillverkas för hand med mycket kärlek i eget gårdsmejeri, utanför Örsundsbro i Uppland. I sortimentet samsas milda gräddiga färskostar med raffinerade mögelostar och källarlagrade hårdostar med stark personlighet.
På Fröslunda Ekogård har djuren fri tillgång till naturbete under sommaren, under vintern äter de endast grovfoder. Detta ger ett fint kött som är rikt på Omega-3.
På Kvarnnibble Gård säljs gårdens egna produkter, som lammkött, grönsaker och äppelmust, tillsammans med noga utvalda närproducerade varor.
Det går också bra att lämna in egma äpplen för mustning.
Tips! Beställ gärna Kvarnnibbles utsökta äppelmust, tillverkad på gårdens hemodlade äpplen, som ett trevligt alkoholfritt alternativ.
Mona & Ivan bedriver ett småskaligt fiske i Svanviken vid Mälaren. De fiskar från mitten av oktober till maj, mestadels gös men även siklöja, abborre,
gädda och lake.
Njut av en avslappnad, härligt generös och hälsosam brunch i vacker slottsmiljö, tillsammans med nära och kära.
I Hagas vinkällare återfinns drycker för alla smaker, inte minst slottets prisade champagne. Med kunnighet lotsar vår sommelier er rätt. Förvänta er gastronomiska upplevelser utöver det vanliga.
Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.
Säkra en magisk julupplevelse med vårt omtalade julbord – boka idag!