Hög kvalitet med

Lokala råvaror

Oavsett om du är konferens-, fest- eller weekendgäst kan du alltid se fram emot välkomponerade måltider från vårt slottskök. Vår prisbelönade köksmästare Per Andersson och hans kollegor hämtar inspiration från årstiderna i skapandet av menyn och värnar om lokala och ekologiska råvaror. Vad sägs om ost från Skogsbackens gårdsmejeri, kyckling från Hagby gård eller grönsaker från Åkerby trädgård? På vår meny hittar du dessutom alltid vegetariska och veganska alternativ.

”Nyckeln är lika delar kärlek till råvaror och matlagning som arbetsglädje. En kombination som vi arbetar för att avspegla i de menyer vi serverar våra gäster, vardag som fest. Vår filosofi är att man ska se vad man äter och att enkelheten är den bästa kryddan. Tanken att ha mycket smaker – men inte för mycket kryddor – bygger på gedigen kunskap om råvarorna i sig, ursprung, kvalité och ett bra handlag. Och så glädje – det måste finnas glädje för att kunna laga god mat. Du ska höra oss ibland när vi jobbar. Det behövs ett gott humör och det har alla i vårt kök.”

Varmt välkomna
Per Andersson, köksmästare