Mat & dryck

"Ingen Kronprinsessa...

 …men väl ett kungligt kök” skrev Dagens Nyheters testpatrull efter att ha provat Haga Slott. Besöker du oss som konferens-, fest- eller weekendgäst kan du alltid se fram mot att avnjuta välkomponerade måltider från slottsköket. Vår köksmästare Per Andersson och hans kollegor värnar om Mälardalens råvaror och hämtar inspiration från årstiderna i skapandet av menyn.

Matfilosofi

- Nyckeln till vårt unika samarbete är lika delar kärlek till råvaror och matlagning som arbetsglädje. En kombination som vi arbetar för att avspegla i de menyer vi serverar våra gäster, vardag som fest.  Vår filosofi är att man ska ”se” vad man äter och att enkelheten är den bästa kryddan. Tanken att ha mycket smaker, men inte för mycket kryddor, bygger på gedigen kunskap om råvarorna i sig, ursprung, kvalité och ett bra handlag. Och så glädje – det måste finnas glädje för att kunna laga god mat. Du ska höra oss ibland när vi jobbar. Det behövs ett gott humör och det har alla i vårt kök.

Varmt välkomna - Per Andersson, köksmästare

mat
rotfrukter
efterrätt

Slottets vinkällare

Vår prisbelönta vinkällare innehåller något för alla smaker och dryckeskunnig personal ger gärna förslag för att harmonisera mat och dryck till en gastronomisk upplevelse. På Haga Slott har vi fina traditioner att försvara och vi arbetar ständigt med att hålla vinkällaren välsorterad.

Gedigen kunskap och stort engagemang har renderat Haga Slott flera utmärkelser. 2007 blev vi för första gången utsedda till ”Munkskänkarnas Vinkrog” med högsta graderingen ”Vinkrog med tre druvklasar” för utmärkt hantering av vin. Och till vår stora stolthet och glädje fick vi som enda restaurang i Mälardalen utmärkelsen även 2011!

I källaren ruvar bland annat vår egen exklusiva champagne, Cuvée des Dames, som vann en guldmedalj i prestigefyllda "Guide Hachette des Vins 2011". Passa på – den går endast att avnjuta hos oss på Haga Slott i Sverige!

Läs gärna mer om vad utmärkelsen innebär och vilka kriterier som ställs på LivetsGoda samt Munkskänkarna.

Ni är välkomna att välja vin när ni gör er bokning eller vänta tills ni är på plats. Vi finns alltid till hands för att bistå vid ert val. Varje kväll finns även ett färdigt förslag på drycker, omsorgsfullt utvalda till menyn.

 per3

"Gott vin är aldrig för dyrt. Det är bara de dåliga vinerna som kostar för mycket" - Per Persson, Sommelier.